Egy gondolat

2021.10.24

Remény 

Remény mit is jelent ez nekem? Talán azt, hogy minden reggel azzal kellek fel, hogy a következő nap újabb lehetőségem lesz arra amit elrontottam kijavítsam. Amiről azt hiszem lehetetlen az még is lehetségessé válik. Az utam végén jobb lesz és amig ez éltet addig tudom, hogy van értelme az életemnek minden egyes szakaszának, legyen az jó vagy rossz. Igen nekem a remény ezt jelenti. 


Hitt

Sokszor kérdezik meg tőlem hiszek e istenben. Igen hiszek, nem csak benne hanem a sorsban is. Talán ez miatt maradtam még talpon és talán ez miatt ,tudok még az élethez pozitív lenni. Minden okkal van az életben, egy bizonyos nagy mesekönyvben meg van írva az az út amit isten szánt nekünk. Csak hinni és bízni kell benne. Tanít az életre és nem pedig bánt. Megmutatja a helyes cselekedeteinket, hogy amikor elérjük az utunk végét, hozzá kerüljünk és ne gonoszhoz, hogy méltók legyünk angyalainak lenni. Nekem már csak ez maradt mamám halála után.

Megbocsátás

Az ember haraggal nem élhet, meg kell tanulni elengedni és megbocsátani. Miért? Mert a harag bosszút szül és keserűséget. Ahhoz, hogy az ember eltudjon valamit engedni meg kell tudni bocsátani. Csak így fogunk tudni azon a bizonyos öntisztuláson elindulni. A lelki béke egyik szakasza a megbocsátás legyen az a bármilyen bűn. Hisz mindennek meg van a miértje. Ha nem hibázunk mi emberek, akkor nem tanulunk és nem is léteznénk. Tanuljunk meg bocsánatot kérni. Mert azzal nekünk is könnyebb. 

Szeretet

Mi ez a szó? Mi ez az érzés? Mikor szeretsz kinyílik a világ. Egy kavicsot is lehet szeretni, egy drágakövet is. A szeretet minősége számít és nem a milyensége. Mi felnőttek tudunk még szeretni olyan őszintén tiszta szívvel mint egy gyermek? Igen, tudunk mert valaha mi is voltunk gyerekek. Ők tanítanak meg újra erre. Míg gyermek van a földön addig szeretett is lesz. 

Másság

Úgy tartják ,mikor egy gyermek megfogan, akkor egy angyal lelke száll le közénk. Mikor egy angyal lelke eltéved és rossz testbe születik, annak oka van. Mert neki ez a küldetése a földön. Megtanít elfogadni, nem ítélkezni, megtanít arra, hogy a másság is emberi. Más szemszögből nézni az embert, tehát adjuk meg az esélyt arra, hogy ők is megtalálják a boldogságot, mert a család az család.